Tervezés

Megtorpant a cége a fejlődésben? Úgy érzi, hogy a napi teendők mellett nem jut ideje vállalkozására, magánéletére? Az álmai megvalósításához anyagi vagy egyéb forrás hiányzik?

Önnek egy jó csapatra van szüksége, akik feltérképezik szervezete működését, lehetőségeit és az aktuális pályázati lehetőségek mellett egy közép és hosszútávú stratégiát építenek fel, hogy levegyék a terhet a válláról!

Generál tervezés

A generálkivitelező keresi fel a szakági tervezőket, hangolja össze munkájukat, felügyeli a tervezés menetét, és egyeztet a szereplők között. Felelős a határidők betartásáért és a folyamat végén szállít egy komplex tervdokumentációt.

  • közmű-tervező
  • épületgépész tervező
  • épületvillamosság tervező
  • tűzjelző tervező
  • úttervező
  • költségvetés készítése.

Látványtervezés

Minden iparágban hasznos segítség, ahol olyan termékekkel vagy szolgáltatásokkal foglalkoznak, melyeknek a vizuális megjelenésére kiemelkedő hangsúlyt kell fordítani. Vannak olyan szakmák, ahol napjainkban nélkülözhetetlen a látványterv készítés, ezek a következők:

  • Belsőépítészet és lakberendezés
  • Bútortervezés és bútorgyártás
  • Kiállítás tervezés
  • Építészet

Műszaki ellenőrzés

Kisebb- nagyobb beruházások megvalósítási folymatokban elengedhetetlen a műszaki ellenőri szakág nélkülözése. Az építési műszaki ellenőrzés az építmény megvalósítására irányuló építési szerelési munka teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és az építészeti műszaki terv betartását.

E-építési napló

Mikor kell építési naplót vezet? Minden olyna esetben szükséges elektronikus (vagy papír) alapon építési naplót vezet amennyiben:

az építési tevékenység hatósági engedélyhez kötött,  

a Kbt. hatálya alá tartozó építőipari kivitelezési tevékenység végzéséről építési naplót kell vezetni.

tudomásulvételi eljáráshoz kötött, építőipari kivitelezési tevékenység végzéséről

A műszaki átadás-átvételi eljárás alapdokumentuma. Az e-építési napló, mint webes alkalmazás a vezetésére kötelezettek és a bejegyzésre vagy betekintésre jogosultak számára ügyfélkapus azonosítás után bárhonnan, a nap bármely szakában elérhető.

Felelős műszaki vezető

A felelős műszaki vezető az építőipari kivitelezési munka egyszemélyi felelős irányítója. 

A felelős műszaki vezető felelőssége kiterjed arra, hogy a megvalósítandó épület, illetve az általa irányított építőipari generál kivitelezési tevékenység vagy építőipari szakkivitelezés (szakmunka) a jogerős és végrehajtható építési engedélynek és a hozzá tartozó jóváhagyott engedélyezési terveknek, illetve a jogszabályban meghatározott kiviteli (műszaki megvalósítási) terveknek megfelelően folyjék.

Tovább a felelőssége kiterjed arra is, hogy az építési kivitelezési tevékenységre vonatkozó szakmai, minőségi és biztonsági előírásokat betartsák és a munkálatokat szakszerűen, a szakma szabályait is figyelembe véve, jogszerűen végezzék.  

A felelős műszaki vezető az építőipari kivitelezési munkavégzés elsőszámú építéshelyi vezetője (generál főépítésvezető, építési projektvezető).

Energetikai számítás

Az Európai Unió kiemelten foglalkozik a lakások, közintézmények energiahatékonyságával, ezért az energetikai tanúsítvány bevezetését minden tagország számára kötelezővé tette. 2002-ben direktívában (Energy Performance of Building Directive) írta elő, hogy az energiafogyasztás és a környezetszennyezés csökkentése érdekében magasabb energiahatékonysági követelményeket kell teljesíteni a lakásoknak és közintézményeknek. Az energia értéke folyamatosan nő, így a szabályozás célul tűzte ki, hogy minden tagországban viszonylag rövid időn belül csökkenjen az épületek energiafogyasztása.

Pályázati konstrukciók keretén belül megvalósuló épületfelújítási, építési munkálatok elkezdéséhez, és befejezéséhez szükség van energetikai mutatók számítására, melynek alapja egy teljeskörű energetikai tanusítvány elkészítése az épület kezdeti, és befejezést követő állapotárol.

TERVEZZEN VELÜNK A SIKERES MEGVALÓSÍTÁS ÉRDEKÉBEN

KÉRJEN AJÁNLATOT MOST!

Töltse ki az alábbi mezőket, és munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot!